Tweet |
Sağlam, Borçka’da gerçekleşen tiyatro festivali ile Danimarka’daki festivallerden örnekler vererek, özellikle çocuk tiyatrolarının sanatsal gelişim ve toplumsal bilinç oluşturmadaki önemine dikkat çekti. Tiyatronun insanlık tarihi kadar eski ve köklü bir sanat olduğunu belirten Sağlam, bu sanatın her dönem toplumsal değişimlerle kendini yeniden şekillendirdiğini ifade etti.
Ayrıca, tiyatronun evrensel bir sanat olduğunu, ancak yerel bağlamda anlam kazandığını belirten Sağlam, Borçka’da düzenlenen bu festivalin yerel unsurlar ve toplumun katkısıyla estetik açıdan daha da zenginleştiğini vurguladı.
Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, festivalin gördüğü yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Borçka halkının sanata ve tiyatroya olan ilgisi, ilçemizin kültürel gelişiminde büyük bir rol oynuyor. Festivalimizin bu yıl da büyük bir coşkuyla karşılanması, sanatı halkla buluşturma hedefimize olan inancımızı pekiştirdi. Bu etkinlik, Borçka için bir gelenek haline geldi ve her yıl daha büyük bir ilgiyle karşılanıyor” dedi.
Borçka Tiyatro Festivali’nin ilk günü, sanatseverlerin ve halkın yüksek katılımıyla başarılı bir şekilde ilk gününü tamamlanırken, festival boyunca tiyatronun evrensel gücü Borçka sokaklarında hissedilmeye devam edecek.