Tweet |
ENGELLİ MAAŞLARI VE AİLE GELİRLERİNE DİKKAT ÇEKİLDİ
Süphanoğlu, son dönemde engelli vatandaşların hane halkı gelirine bakılarak maaşlarının kesilmesinin en fazla karşılaşılan şikayetlerden biri olduğunu belirtti. Engellilerin kendi özel harcamalarının bulunduğunu ve ailenin gelirinin göz önünde bulundurulmaması gerektiğini dile getiren Süphanoğlu, “Engelli bireyler, ekonomik zorluklar içerisinde yaşam mücadelesi veriyor. Kendi ayakları üzerinde durmak isteyen engelli vatandaşlarımızın desteklenmesi önemlidir. Engel olmayın, engelleri kaldırın” ifadelerini kullandı.
ENGELLİ PERSONEL ATAMALARI SORUNU
Yılda bir kez yapılan engelli personel atamalarının yetersiz olduğunu ifade eden Süphanoğlu, hükümetin seçim dönemlerinde yüksek atama vaadinde bulunduğunu, fakat bu vaatlerin seçimlerden sonra yerine getirilmediğini belirtti. “Her EKPSS sınavında başvuru sayısı 100.000’leri aşıyor. Yılda bir atama yapılması engelli bireylerimizde hayal kırıklığı yaratıyor.” dedi.
ÖTV’SİZ ARAÇ ALIMINDAKİ SIKINTILAR
Engelli bireylerin ÖTV'siz araç alımındaki limitlerin, onların ihtiyaçlarını karşılamadığını da dile getiren Süphanoğlu, fiyat limitinin kaldırılması gerektiğini söyledi. Bunun yerine motor hacmi sınırlaması getirilmesini öneren Süphanoğlu, uygulamada kötüye kullanımların önüne geçmek için cezai tedbirlerin alınmasının da kaçınılmaz olduğunu belirtti.
İŞİTME ENGELLİLERİN SORUNLARI
İşitme engelli bireylerin sürücü belgesi alma süreçlerinde karşılaştıkları zorlukların da gündeme getirileceğini ifade eden Süphanoğlu, “Bu sorunun bir an önce çözülmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.
ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERİN BEKLENTİLERİ
Şehit aileleri ve gazilerin haklarının düzeltilmesi gerektiğini vurgulayan Süphanoğlu, istihdam haklarının genişletilmesini talep etti. “Şehit yakınları için istihdam hakkının sınırlandırılması yerine, daha fazla ailenin istihdam edilmesine olanak sağlanmalıdır.” dedi.
ORTEZ VE PROTEZ TEMİNİ SORUNU
Süphanoğlu, engelli bireylerin ortez ve protez teminindeki zorluklara dikkat çekerek, 2013’ten bu yana Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen ödenecek miktarların güncellenmediğini ifade etti. “Değişen teknoloji ve ekonomik koşullar göz önünde bulundurulmalıdır. Engelli bireylerimize destek verilmelidir.” dedi.
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NA ÇAĞRI
Süphanoğlu, İşkur üzerinden kamuya engelli istihdamında 36 yaş sınırının kaldırılması için gerekli adımların atılması gerektiğini de belirterek, bu konunun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na iletildiğini ancak henüz bir gelişme sağlanamadığını kaydetti. “Bu konu ve İşkur üzerinden kamuya engelli işçi istihdamında 36 yaş sınırının kaldırılması, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Prof. Dr. Vedat Işıkhan beyefendiye Genel Başkan Yardımcımız Sayın Davut Konakçı tarafından defalarca iletilmesine rağmen herhangi bir ilerleme kaydedilmemiştir.” ifadelerini kullandı.
Yeniden Refah Partisi Bitlis İl Başkanı Aslan Süphanoğlu, engelli bireylerin sorunlarını gündeme taşımak ve haklarını korumak için mücadeleye devam edeceklerini sözlerine ekledi.